Нафта продовжує зростати: Brent піднялася вище 48 доларів

П'ятниця, 6 листопада 2015, 16:16

Світові ціни на нафту продовжують показувати позитивну динаміку, однак надлишок сировини на ринку і можливе підвищення процентних ставок Федеральною резервною системою США обмежують сильне зростання вартості "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:41 п'ятниці вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,98% - до 48,45 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,73% - до 45,53 долара за барель.

Ціни на нафту продовжують відігравати дані щодо запасів у США. Згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 30 жовтня, зросли на 2,847 мільйона барелів, або на 0,6% - до 482,8 мільйона барелів. Видобуток нафти збільшилася на 0,5%, або на 48 тисяч барелів на добу, - до 9,16 мільйона барелів.

Реклама:

У середу голова ФРС США Джанет Йеллен заявила, що підвищення процентної ставки в грудні цілком імовірно. Вона зазначила, що економіка США зараз "працює добре", внутрішні доходи стійко зростають.

Позитивні дані статистики можуть стати ще одним стимулом для ФРС підвищити ставки в грудні. Підвищення ставок викличе зміцнення долара, що чинитиме тиск на вартість нафти.

Крім того, інвестори перебувають в очікуванні даних щодо динаміки бурових установок в США. Американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes в п'ятницю оприлюднить ці дані.

Тижнем раніше кількість установок в країні скоротилося на 12 штук, або на 1,52%, і становила 775 одиниць. У річному вираженні цей показник знизився на 1154 одиниці, або на 59,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!