Фірми Григоришина "розіграли" 7 мільйонів "Укренерго" - ЗМІ

Середа, 4 листопада 2015, 09:37

ВП "Південна електросистема" ДП "НЕК "Укренерго" за результатами тендеру замовив ТОВ "Енерджі Інжиніринг" ремонт підстанції "Новоодеська" за 6,89 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Віснику державних закупівель".

Як зазначається, буде замінено масляні вимикачі приєднань "Ш.Балка" та "Канал" на елегазові зі встановленням ТС-110 на підстанцію "Новоодеська".

Роботи виконають до 20 грудня.

Реклама:

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ "Проматом" із різницею в ціні 2,2%.

"Енерджі Інжиніринг" був створена в 2006 р. під назвою "ДП Лео" і зареєстрований у Луганську, хоча засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич із Кременчука Полтавської обл.

У 2007 р. основним власником стало ТОВ "Група "Енергетичний стандарт"-Україна" Костянтина Григоришина, а в 2012 р. фірму переоформили на кіпрську "Сетемпіо Холдінгс Лімітед", яка лишається власником і понині. Із березня фірмою керує Олег Неклюдов.

Нещодавно "Енерджі Інжиніринг" отримала підряд Північної ЕС на реконструкцію підстанції "Полтава" за 9,91 млн грн.

Раніше, у червні фірма розіграла з нинішнім суперником 32,67 млн грн. на ремонт двох підстанцій ПАТ "Вінницяобленерго", яке контролюється Григоришиним.

Фірма  "Проматом" була заснована компанією "Energy Standard Group S.A." Григоришина, а потім перереєстрована на кіпрські офшори "Кінтук холдінг лімітед", "Мораіс інвестментс лімітед" і "Рафтена трейдінг лімітед".

"Укренерго" близько року очолював Юрій Касіч, який раніше працював у низці обленерго Григоришина. При цьому сам Григоришин у інтерв’ю "УП" визнав, що саме він рекомендував призначити Касіча на цю посаду.

Однак 1 жовтня стало відомо про відсторонення Касіча від виконання обов’язків і призначення тимчасовим в.о. директора Всеволода Ковальчука.

Раніше Ковальчук працював заступником директора з капітального будівництва, інвестицій та закупівель "Укренерго" і радником-керівником групи управління проекту будівництва Щолкінської парогазової електростанції в Криму.

Також він займав посади в ДП "НАЕК "Енергоатом" та НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: