"ОГХК" отримала реальний контроль над "Титано-магнієвим комбінатом"

Четвер, 26 листопада 2015, 16:54

Державне підприємство "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" отримала реальний контроль над ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Про це йдеться у прес-релізі "ОГХК".

У компанії нагадали, що 24 листопада Верховна Рада схвалила законопроект №2757, який знижує поріг кворуму зборів учасників ТОВ з державною часткою з 60% до 50%.

"Нашому підприємству це рішення дозволить посилити вплив на ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", 51% якого керує ДП "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" від імені держави, а 49% належать  інвесторові TolexisTradingLtd", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, наразі компанія зможе контролювати всі рішення, які будуть прийматися зборами учасників.

"Ми вітаємо прийняття цього закону, адже він посилює державний вплив на комбінат. І маємо намір після набрання чинності законом скликати збори учасників ТОВ "ЗТМК", - прокоментував подію перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко.

Він зазначив, що компанія на перших зборах розгляне питання персонального складу керівництва ТОВ "ЗТМК".

Державне підприємство "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд вирішив передати йому в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. Також компанія керує 51% ТОВ "ЗТМК" згідно з рішенням Кабінету міністрів.

За даними Liga.net, за "ОГХК" стоїть глава парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко, якого називають соратником прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!