Україна і РФ готові провести консультації за позовом до СОТ

Четвер, 12 листопада 2015, 15:46

Україна і РФ готові провести консультації за позовом, поданим Україною до Росії в СОТ щодо обмеження експорту вагонів і стрілочних переводів.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі-торговий представник України Наталія Микольська, пише "Інтерфакс-Україна".

"Російська сторона офіційно підтвердила готовність до таких консультацій. Взаємоприйнятних дата проведення узгоджується в робочому порядку. Україна готова до проведення консультацій. Ми воліємо повідомляти про дату публічно після її погодження сторонами", - повідомила вона.

Як повідомлялося, вказаний позов Україна подала 21 жовтня, вважаючи, що з 2013 року РФ необгрунтовано вводила обмеження на постачання українських вагонів, анулюючи відповідні сертифікати.

Реклама:

Обмеження торкнулися Крюківського вагонобудівного заводу, Дніпропетровського заводу стрілочних переводів, підприємства "Азовзагальмаш" та Харківського машинобудівного заводу "ФЕД".

У зв'язку з цим експорт з України товарів групи 86 скоротився з 1,7 млрд доларів в 2013 році до 51 млн доларів за сім місяців 2015 року.

Україна неодноразово намагалася врегулювати спір на рівні відповідних комітетів СОТ, але безуспішно, у зв'язку з чим змушена вдатися до процедури врегулювання суперечок у СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: