Fitch знизив рейтинг Києва в нацвалюті до "обмеженого" дефолту

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 12:58

Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг Києва в національній валюті до загальнодержавного рівня "Обмежений дефолт" (RD) на тлі процесу реструктуризації муніципальних бондів і, як наслідок, оголошення мораторію по борговим виплатам.

Про це говориться в повідомленні агентства, пише "УНІАН".

Рейтинг в іноземній валюті підтверджений на рівні "С". При цьому в агентстві відзначили, що рейтинг буде переглянутий у міру відновлення кредитоспроможності емітента.

"Fitch розглядає реструктуризацію внутрішніх облігацій як дефолт у відповідності зі своєю методологією обміну проблемних боргових зобов'язань. Тому агентство знизило довгостроковий РДЕ міста в національній валюті і національний довгостроковий рейтинг до рівнів "RD" і "RD(ukr)", - говориться в повідомленні агентства.

Реклама:

Підтвердження довгострокового рейтингу міста в іноземній валюті на рівні "C" відображає очікувану реструктуризацію його існуючих єврооблігацій на суму 250 мільйонів доларів і 300 мільйонів доларів в листопаді 2015 і липні 2016 відповідно.

Згідно інформації від Міністерства фінансів України, процес реструктуризації зовнішніх боргових зобов'язань Києва піде за реструктуризацією суверенних єврооблігацій".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!