"Українська залізниця" планує скоротити кількість нічних потягів

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 16:23

"Українська залізниця" планує істотно скоротити кількість нічних потягів.

Про це сказав в.о. голови правління новоствореної "Української залізниці" Олександр Завгородній журналістам у четвер, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За його словами, нічні потяги залишаться, але їх кількість має бути обмежена. "Ми не відмовляємося від соціальної функції, яку несемо перед державою. Але всі повинні зрозуміти, що будувати "готелі на колесах" у нас не виходить", - сказав Завгородній.

"Є ще одна причина відходу від нічних потягів. До 1 вересня 2016 року ми змушені виключити з парку 350 пасажирських вагонів, які не можуть далі виходити на лінії. З них 150 вагонів відремонтуємо, решту доведеться списати", - заявив в.о. голови правління "Української залізниці".

Реклама:

Він зазначив, що ці вагони замінять 16 регіональних потягів, які планується поетапно запускати в експлуатацію в період з 1 січня по 1 червня 2016 року.

"Ми не скасуємо певний нічний потяг, поки його не буде чим замінити. У міру виходу нових будемо скасовувати нічні потяги. Йдеться про електропотяги типу Р9Т Луганського машинобудівного заводу, які пройдуть реновацію", - заявив Завгородній.

"Це будуть міні-інтерсіті, які будуть ходити на відстані від 120 до 350 км. У них будуть зручні крісла для сидіння, нормальні санвузли, бар, чотири класи пасажирських місць. Швидкість цих поїздів - до 120 км/г. Програма відміни потягів буде вивішена на сайті 1 грудня. Вона буде обговорюватися і коректуватися", - підсумував Завгородній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: