НКРЕ оприлюднила вимоги до постачальників газу

Середа, 21 жовтня 2015, 15:58

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розробила проект постанови "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Метою прийняття проекту постанови є виконання вимог Закону України "Про ринок природного газу", уникнення суперечностей в регулюванні відносин у сфері постачання газу та встановлення чітких та однозначних вимог до провадження діяльності з постачання газу", - повідомляє прес-служба.

Згідно з постановою, ліцензіат повинен здійснювати постачання газу споживачу за наявності  укладеного з ним договору.

Реклама:

Крім того ліцензіат зобов’язаний укладати договори купівлі-продажу газу з власниками (оптовими продавцями, газодобувними підприємствами, тощо) в обсязі, достатньому для виконання договірних зобов’язань перед споживачами.

Постачальник також повинен створювати страховий запас природного газу в обсягах та порядку, встановлених Кабінетом міністрів.

"Ліцензіат зобов'язаний протягом усього строку провадження діяльності з постачання газу виконувати вимоги законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом", - йдеться у постанові.

Як відомо,  Верховна Рада прийняла закон про ринок природного газу 9 квітня, яким зобов’язала облгази, більшість з яких належать бізнесменам, платити за використання газорозподільчих мереж.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!