ГПУ: Колобова намагались дістати з тюрми Іспанії за допомоги фальшивого листа

Понеділок, 19 жовтня 2015, 15:11

Генпрокуратура заявляє про спробу незаконно звільнити з-під варти екс-міністра фінансів Юрія Колобова шляхом за допомоги підробленого листа.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

"ГПУ  попереджено незаконне звільнення з-під варти в Королівстві Іспанія екс-Міністра фінансів України Ю. Колобова та внесено до ЄРДР відомості про вчинення невстановленими особами злочинів, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України - підроблення та використання завідомо підробленого документа Генпрокуратури", - сказано в повідомленні. 

У ГПУ пояснили, що з листа Українського бюро Інтерполу, адресованого ГПУ, від компетентних органів Іспанії надійшов запит щодо надання додаткової інформації стосовно Колобова.

Реклама:

"До запиту було додано копію листа за начебто підписом заступника Генпрокурора Юрія Столярчука, в якому йдеться про те, що Колобов у кримінальному провадженні, яке здійснюється відносно нього, має процесуальний статус свідка, а не підозрюваного", - зазначили в ГПУ.

За інформацією компетентних органів Іспанії, вказаний лист був наданий їм захисниками Колобова.

"Разом з тим, зазначений лист службовими особами Генпрокуратури не видавався та не підписувався, інформація, яка міститься у ньому щодо статусу Колобова не відповідає дійсності, і лист є підробленим", - наголосили в ГПУ.

При цьому в ГПУ наголосили, шо триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього Колобова у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Оскільки колишній високопосадовець перебуває під вартою в Іспанії, Генпрокуратурою України 23.03.2015 було направлено запит про видачу (екстрадицію) Колобова в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

 

Перебуваючи в Іспанії, Колобов звертався до суду з проханням про своє звільнення під заставу.

У зв’язку з чим Генпрокуратурою до компетентних органів Іспанії було негайно направлено листа щодо справжнього процесуального статусу Колобова.

Справа щодо екс-міністра Януковича буде доведена до суду і справедливого вироку, незважаючи на будь-яку протидію і спроби фальсифікації. Україна і надалі продовжуватиме домагатися його екстрадиції.

Як відомо, Колобов був затриманий в Іспанії на початку березня. Наприкінці квітня Україна подала запит про його екстрадицію.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: