Apple виплатить 234 мільйони за порушення патентних прав

Субота, 17 жовтня 2015, 11:59

Американська корпорація Apple виплатить Університету Вісконсин-Медісон 234 млн доларів за порушення патентних прав на технологію.

Такий вердикт виніс у п'ятницю федеральний суд в Мадісоні - столиці штату Вісконсін, пише ТАСС.

Університет подав позов відносно Apple в січні минулого року, звинувативши компанію в порушенні патенту, зареєстрованого університетом в 1998 році.

Як стверджували представники ВУМ, корпорація без відповідного дозволу використовувала технологію створення мікрочипів, розроблену в університеті.

Реклама:

За словами позивача, порушення торкнулися процесорів, якими обладнані смартфони iPhone моделей 5s, 6 і 6 Plus, а також деякі версії планшетного комп'ютера iPad.

У підсумку журі присяжних після багатогодинного обговорення встало на сторону обвинувача, зобов'язавши Apple виплатити вказану суму.

Спочатку ВУМ вимагав стягнути з Apple близько 400 млн доларів, проте, за словами керівництва наукової установи, вона залишилася цілком задоволеною остаточним вердиктом.

Однак на цьому судові претензії університету до Apple не закінчилися.

Минулого місяця ВУМ подав ще один позов відносно американської корпорації, звинувативши її на цей раз у порушенні прав на використання технологій при створенні новітніх мікрочіпів для iPhone моделей 6S і 6S Plus, а також планшета iPad Pro.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!