Суд зобов’язав "Укрзалізницю" виплатити 100 мільйонів за позовом АМКУ

Вівторок, 8 вересня 2015, 12:24

Київський апеляційний господарський суд зобов’язав "Укрзалізницю" виплатити до держбюджету 100 млн гривень за позовом Антимонопольного комітету.

Про це йдеться у  рішенні суду.

Як наголошується, Антимонопольний комітет України звернувся до суду з позовом до Державної адміністрації залізничного транспорту України про стягнення на користь держбюджету122,5 млн гривень.

Рішенням АМКУ було визнано, що дії "Укрзалізниці",  які полягають у зобов'язанні залізниць зазначати у перевізних документах перевезення зернових вантажів ТОВ СП "Нібулон" до станції Миколаїв-Вантажний, як перевезення зернових вантажів на експорт (тобто з перетином державного кордону України).

Реклама:

Це потягло за собою донарахування та стягнення відповідної частки тарифу без належних обґрунтувань, що є порушенням Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку, що призвело до ущемлення інтересів інших суб'єктів господарювання.

За зазначене правопорушення на відповідача було накладено штраф у розмірі  100 млн гривень.

Рішенням Господарського суду міста Києва у справі № 910/16430/14 позов було задоволено. Не погоджуючись із ним, "Укрзалізниця" звернулася до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Проте, вивчивши надані докази у справі та вислухавши доводи сторін, колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що вимоги АМКУ є законними та справедливими.

"Тим самим, своєю постановою від 2 вересня 2015 року, апеляційний суд зобов’язав адміністрацію залізничного транспорту дотримуватися закону та відповідати за власні незаконні дії, що призвели до ущемлення інтересів інших суб'єктів господарювання", - йдеться у рішенні суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!