Нацкомісія встановила ціну на продаж електроенергії в Польщу

П'ятниця, 4 вересня 2015, 11:14

НКРЕКУ встановила для ДП "Енергоринок" ціну продажу електроенергії до Польщі в рамках надання аварійної допомоги у розмірі 0,075 євро за 1 кВт-год на вересень.

Про це йдеться в постанові комісії №2245 від 31 серпня, текст якого має "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, в кінці першої декади серпня Польща ввела обмеження споживання електроенергії через аномальну спеку.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості у зв'язку з кризовою ситуацією в енергетичній системі Польщі терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення максимально технічно можливих поставок електроенергії в польську енергосистему.

Реклама:

НЕК "Укренерго", ДП "Енергоринок" і польський системний оператор PSE 17 серпня уклали договір про постачання електроенергії з України в Польщу для надання аварійної допомоги.

Згідно з угодою, "Енергоринок" надає польської енергосистемі аварійну допомогу за ціною, встановленою відповідною постановою НКРЕКУ, а "Укренерго" уповноважене погоджувати чи відмовляти в наданні аварійної допомоги залежно від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми і технічних можливостей НЕК і Добротвірської ТЕС.

Україна 1 вересня відновила експорт електроенергії в Польщу як аварійної допомоги.

Експорт здійснюється на підставі тристороннього договору між PSE SA, ДП "Енергоринок" і "Укренерго" по ЛЕП 220 кВ Добротвірська ТЕС - Замость. По цій лінії 1 вересня передавалося 135 МВт при максимальній технічної можливості 235 МВт.

Експорт української електроенергії до Польщі у січні-липні +2015-го склав 37,7 млн кВт-год, весь обсяг був поставлений липні цього року.

У січні-липні 2014 на експорт у Польщу було поставлено 663,3 млн кВт-год електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!