Активісти зупинили розпил 40 мільйонів на вантажоперевезеннях для Вільногірського комбінату

Середа, 30 вересня 2015, 17:48

Активісти з антикорупційної організації добились розірвання тендеру Вільногірського гірничо-металургійний комбінату щодо вантажних перевезень вартістю 40млн гривень.

Про це повідомляється на сайті УКР.АВ.

У тендері брали участь три компанії, проте керівництво комбінату обрало переможцем фірму із найвищою ціною.

Так, з ТОВ "Рейл Карго Транс" комбінат уклав договір про послуги вантажних перевезень на 39,57 млн гривень, хоча інші дві компанії пропонували надати такі послуги значно дешевше - за 27,4 млн та 28,7 млн відповідно.

Реклама:
натиснути для збільшення 

"Як часто буває під час держзакупівель, конкурсний комітет дивним чином проігнорував більш вигідні пропозиції. Більше того, порушуючи закон, замовник не повідомив на веб-порталі з питань закупівель про причини відхилення більш дешевших пропозицій. Ми будемо притягати до відповідальності чиновників, які проводили тендер", - зазначив голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Раніше антикорупційні активісти добилися розірвання ще одного тендеру Вільногірського комбінату.

Завод хотів витратити 34 млн гривень на закупівлю труб, проте забув вказати в тендерній документації про вартість одиниці товару.

Вільногірський гірничо-металургійний комбінат входить до державного підприємства "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Раніше комбінат орендували структури бізнесмена Дмитра Фірташа. Вільногірський ГМК є основним джерелом сировини для титанових заводів Фірташа.

За даними "Української правдаи", наразі Вільногірський гірничо-металургійний комбінат контролює глава парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко, якого називають соратником прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: