Активісти зупинили розпил 33 мільйонів на трубах для заводу, що належав Фірташу

Середа, 23 вересня 2015, 14:25

Активісти з антикорупційної організації добились розірвання тендеру Вільногірського гірничо-металургійний комбінату щодо закупівлі труб вартістю 34 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті УКР.АВ.

"Керівництво заводу, який не так давно забрали з-під контролю Фірташа, хотіло витратити 34 млн державних коштів на закупівлю труб. Але - забули вказати в тендерній документації про вартість одиниці товару. Це - одна з класичних схем, яка використовується для приховування махінацій під час держзакупівель", - пояснює голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Окрім того, замовник не оприлюднив звіт про результат закупівель труб.

Реклама:

Активісти звернулись до Державної фінансової інспекції, яка знайшла низку порушень і рекомендувала розірвати угоду. Попри те, що угода розірвана, активісти звернулись до ДФІ та замовника, щоб ті покарали чиновників, які провели тендер.

 натиснути для збільшення

Вільногірський гірничо-металургійний комбінат входить до державного підприємства "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Раніше комбінат орендували структури Дмитра Фірташа. Вільногірський ГМК є основним джерелом сировини для титанових заводів Фірташа. 

За даними "Української правди", наразі Вільногірський гірничо-металургійний комбінат контролює глава парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко, якого називають соратником прем’єр-міністра Арсенія Яценюка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: