Абромавичус: Велика приватизація відкладається на 2016 рік

П'ятниця, 18 вересня 2015, 12:34

Затягування ухвалення низки законопроектів про приватизацію призвело до того, що продаж великих підприємств, надходження від якої в бюджет-2015 планувалися в обсязі 17 млрд грн, відбудеться в 2016 році.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромаичус, виступаючи у Верховній Раді в п'ятницю.

"Законопроекти затримуються, але, практично, велика приватизація відкладається на наступний рік", - сказав міністр.

На його думку, необхідно усунути від великої приватизації так званих "олігархів" і шукатимемо профільних професійних інвесторів.

Реклама:

Абромавичус підкреслив, що приватизація є найважливішим пріоритетом, тому що кількість підприємства у власності держави надлишкова - близько 3 тис., з яких 2 тис. не працюють, а на ТОП-100 припадає 80% виручки і 90% активів.

Крім того, вони управляються вкрай неефективно, додав міністр.

Він уточнив, що в першому кварталі збиток держпідприємств становив 9,7 млрд грн, що вдвічі більше, ніж у першому кварталі 2014 року, а в цілому річні збитки з урахуванням втраченого прибутку (без урахування збитку НАК "Нафтогаз України") становлять близько 100 млрд грн.

Міністр повідомив, що МЕРТ ініціював перевірки ТОП-2 підприємств з питань продажу та закупівель, за результатами яких будуть прийняті кадрові рішення.

"Сподіваюся на допомогу правоохоронних органів, які повинні довести до логічного кінця будуть знайдені правопорушення", - сказав Абромавичус.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!