Аукціон з продажу ОГХК визнано таким, що не відбувся

Субота, 18 грудня 2021, 16:23
 
ФОТО КАБМІН

До Фонду державного майна надійшли дві заявки на участь в аукціоні з приватизації АТ "ОГХК", що був запланований на 20 грудня 2021 року. Одна з заявок не відповідала вимогам чинного законодавства, тому аукціон визнано таким, що не відбувся.

Про це повідомляє ФДМ.

"Через невідповідність вимогам Закону України "Про приватизацію державного та комунального майна"  заявки одного з двох претендентів на участь в аукціоні, торги не можуть бути проведеними за наявності лише одного учасника", - йдеться у заяві. 

Дата проведення аукціону АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" буде визначена окремо.

Реклама:

Нагадуємо:

Міжнародні компанії, попри зацікавленість в об’єкті, не готові брати участь у приватизації АТ "ОГХК" без надання урядом гарантій захисту великих інвестицій.

Фонд державного майна призначив нову дату аукціону з приватизації АТ "ОГХК" на 20 грудня 2021 року. Раніше дату вже декілька разів переносили через відсутність достатньої кількості заявок.

BDO Корпоративні Фінанси ще у жовтні заявив, що більшість потенційних інвесторів відмовились від участі в аукціоні, зокрема, через інвестиційні ризики в Україні.

Згідно фінзвітості компанії за половину 2021 року, компанія отримала 283,9 млн грн чистого прибутку. Валовий прибуток становив 697,6 млн грн. Операційний прибуток становив 344 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: