Міністерство фінансів спрощує вимоги до бухгалтерського обліку

П'ятниця, 7 серпня 2015, 11:55

Кабінет Міністрів схвалив розроблений Міністерством фінансів проект закону про спрощення вимог до бухгалтерського обліку.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Що це дасть підприємствам? Скорочення переліку вимог до оформлення первинної документації, зменшення кількості часу бухгалтера на ведення обліку, підвищення позиції в рейтингу Doing Business", - зазначає заступник міністра.

Законопроект визначає, що рахунок-фактура стане первинним документом, оскільки підтверджує здійснення господарської операції.

Реклама:

У законопроекті Кабмін пропонує встановити європейські критерії класифікації підприємств. Зокрема, до мікропідприємств належатимуть компанії з такими показниками (на річну дату складання фінансової звітності за попередній рік): сукупною вартістю активів - до 350 тис євро, чистим доходом від продажу продукції - до 700 тис євро, середньою кількістю працівників - до 10 осіб.

Для малих підприємств вартість активів має становити до 4 млн, чистий дохід - до 8 млн євро, кількість працівників - до 50. Для середніх підприємств ці показники мають становити відповідно до 20 млн євро, до 40 млн єєвро і до 250 працівників, а за вищих показників підприємства належатимуть до великих.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!