Російські бізнесмени просять дозволити онлайн-торгівлю алкоголем в РФ

Середа, 26 серпня 2015, 09:48

Загальноросійська громадська організація малого та середнього підприємництва "Опора Росії" направила в Росалкогольрегулювання лист про легалізацію торгівлі алкоголем через інтернет.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на представника організації.

Крім "Опори Росії" документ підписали керівники Союзу виробників алкогольної продукції, Комітету виробників алкогольної продукції, Спілки виноградарів і виноробів Росії і співдружності виробників фірмових торговельних марок "РусБренд".

Як повідомив представник Росалкогольрегулювання, служба в принципі не виключає можливості дозволити інтернет-торгівлю алкоголем.

Реклама:

Пропозиція бізнес-спільноти може бути реалізована при формуванні ефективного механізму регулювання дистанційного продажу алкогольної продукції, заявив виданню представник регулятора.

Як відомо, дистанційна торгівля алкоголем заборонена постановою уряду від 2007 року. У квітня 2014 року група депутатів внесла до Держдуми поправки, які забороняють роздрібний продаж алкоголю дистанційним способом.

Уряд їх відхилив і, навпаки, запропонував створити перелік інтернет-майданчиків, які мають право продавати алкоголь. Такий дозвіл, на думку уряду, може отримати тільки організація, що має ліцензію на реалізацію алкоголю і статутний капітал не менше 10 мільйонів рублів.

У червні "Опора Росії" написала листа прем'єр-міністру РФ з проханням розглянути питання легалізації інтернет-продажу алкоголю. Медведєв доручив Росалкогольрегулюванню зайнятися питанням, а служба попросила бізнес-співтовариство представити пропозиції, які можуть бути враховані при доопрацюванні законопроекту.

У новому листі "Опори" та її співавторів підтримуються пропозиції уряду створити реєстр доменних імен організацій, у яких є ліцензія на роздрібний продаж алкоголю через інтернет.

Ліцензії можуть отримати лише компанії, що мають ліцензію на виробництво або оптову торгівлю алкоголем і сплатили мито, йдеться в листі.

Пропонується посилити покарання за продаж алкоголю в інтернеті без ліцензії аж до кримінального.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: