У Росії за ввезення санкційних продуктів пропонують саджати

Четвер, 20 серпня 2015, 14:02

Митна служба Росії пропонує ввести кримінальну відповідальність за ввезення на територію РФ продуктів, які потрапили під її санкції.

Про це йдеться в проекті постанови уряду, підготованому митною службою, пише РБК.

Митники пропонують внести санкційну продукцію до переліку "стратегічно важливих товарів", що дозволить ввести кримінальну відповідальність за її ввезення.

У пояснювальній записці йдеться, що незважаючи на заборону митники виявляють численні факти незаконного переміщення забороненої категорії товарів територією РФ.

Реклама:

"При цьому заходів адміністративної відповідальності за вчинення зазначених протиправних діянь недостатньо: більшість справ про адміністративне правопорушення порушено за частиною 1 статті 16.3 КоАП РФ, розмір штрафу за якою для юридичних осіб становить від ста до трьохсот тисяч рублів", - йдеться в документі.

Як відомо, раніше в Росії почали знищувати продукти з Європи, які підпали під "санкції": сири, овочі і т. п.

Россільгоспнагляд покарав інспектора, який неправильно знищив тушки угорських гусей в рамках боротьби РФ з "санкційні продуктами" - інспектор отримав догану за те, що утилізував три тушки угорських гусей з допомогою трактора замість того, щоб спалити їх.

Генпрокуратура Росії відкрила гарячу лінію для повідомлень про факти ввезення та продажу санкційних продуктів.

Російські текстильники запропонували президенту РФ ВолодимируПутіну спалювати одяг з Європи, який ввезений контрабандою.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!