В Україні з’явився уповноважений з питань підприємництва при ДФС

Понеділок, 10 серпня 2015, 15:44

Колишній віце-президент Американської торговельної палати Тарас Качка призначений на посаду уповноваженого з питань підприємництва при Державній фіскальній службі України.

Про це заявив голова ДФС Роман Насіров під час представлення Тараса Качки, передає прес-служба відомства.

"За ініціативою ДФС при відомстві буде працювати уповноважений з питань підприємництва. Проблемами та правами бізнесу на цій посаді опікуватиметься керівник "Українського медіа центру реформ" Тарас Качка", - сказав Насіров.

"Підкреслю, це буде ще один інструмент спілкування з приводу тих пропозицій, питань, скарг, які надходять до фіскальної служби. Буде чітко визначений комунікатор та канал зв’язку між фіскальною службою та платниками податків", - зазначив голова ДФС.

Реклама:

Як наголошується, уповноважений з питань підприємництва повинен стати посередником між бізнесом та фіскальною службою. Перш за все, він представлятиме та захищатиме інтереси бізнесу.

Важливим завданням стане створення відкритої комунікаційної площадки, мета якої - роз’яснення податкових змін, їх обговорення з підприємцями, а головне забезпечення чесних партнерських відносин між ДФС та бізнес спільнотою.

Качка повідомив, що інституція уповноваженого з питань підприємництва діятиме на громадських засадах.

"Мова йде не стільки про створення додаткового інструменту розгляду звернень платників податків,  скільки про посилення роботи в ДФС щодо розгляду тих проблем, які ставить бізнес. Тобто механізм роботи інституції - знаходження дієвих інструментів для розв’язання тих проблем, які існують", - заявив він.

У ДФС повідомили, що першочерговим завданням уповноваженого з питань підприємництва стане вироблення ефективного механізму розгляду скарг всередині ДФС.

"А також взаємодія з усіма іншими інституціями, які представляють інтереси бізнесу - офісом бізнес-омбудсмена, Торгово-промисловою палатою України, Європейською бізнес асоціацією, Американською торгівельною палатою, галузевими асоціаціями, та іншими інституціями", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!