МОЗ коригуватиме ціни на ліки з урахуванням курсу валют

П'ятниця, 3 липня 2015, 19:04

Кабінет міністрів зобов’язав Міністерство охорони здоров'я коригувати задекларовану ціну на ліки з урахуванням курсу валют.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається, 2 липня набула чинності постанова Кабінету міністрів від 22 квітня 2015 року "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів".

"Постанова передбачає повернення до моделі декларування оптово-відпускних цін без референтного ціноутворення, в тому числі скасування необхідності участі Державної інспекції по контролю за цінами в процесі декларування оптово-відпускних цін отримання якого наразі не виправдано подовжує строк декларування", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також Міністерству охорони здоров'я ставиться в обов’язок коригувати задекларовану ціну з урахуванням курсу валют у разі його коливання.

"МОЗ України запевняє, що наразі дана постанова є тимчасовим заходом стабілізації ситуації по ціноутворенню на ліки. В даний момент триває розробка додаткових економічних інструментів регулювання цін", - зазначила перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко.

"Розробка здійснюється за допомогою Асоціації виробників інноваційних ліків в межах співпраці експертної групи з дерегуляції фармацевтичного ринку, що працює на базі МОЗ України", -повідомила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: