Абромавичус презентував ключові принципи зростання економіки

П'ятниця, 10 липня 2015, 15:04

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило стратегічні принципи економічного зростання України - "Шлях до процвітання".

Про це йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку на сторінці в Facebook.

"Цей документ визначає найбільш важливі принципи, за якими мають прийматися усі рішення щодо розбудови держави та виконання реформ, а саме: верховенство права, чесна конкуренція, захист майнових прав, повна нетерпимість до корупції, нечисленний, але ефективний державний апарат", - йдеться у повідомленні.

"Ці принципи повинні лягти в основу державної політики в економічній сфері. Це - критерії, невідповідність яким потрібно перевіряти кожен законопроект, кожне рішення Кабміну", - сказав Абромавичус.

Реклама:

Айварас Абромавичус презентував ключові принципи зростання економіки!Стратегію «Шлях до процвітання» розробляла команд...

Posted by Міністерство економічного розвитку і торгівлі України on 10 Июль 2015 г.

У прес-службі заявили, що порушення усіх цих принципів протягом попередніх років незалежності призвело до того, що Україна так і не змогла реалізувати свій потенціал.

"Тож наразі ми маємо стабілізувати макроекономічні показники нашої країни, тому що економіка не може розвиватися без стійких державних фінансів, прогнозованої валюти, низької інфляції та здорового банківського сектору", - повідомляє прес-служба.

У Мінекономіки назвали 5 системних реформ, які потрібні для побудови стійкої фінансової системи.

Серед них, зокрема, реформа судової системи та правоохоронних органів, реформа державного управління, реформа податкової системи, приватизація, дерегуляція бізнесу.

Стратегію "Шлях до процвітання" розробляла команда Мінекономрозвитку за підтримки старшого радника міністра Івана Міклоша, який протягом 12 років був віце-прем’єром Словаччини з економічних питань, та провідних економістів Гліба Вишлінського та Олени Білан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!