"Нафтогаз" пропонує приватним компаніям імпортувати до України газ із ЄС

П'ятниця, 10 липня 2015, 12:04

НАК "Нафтогаз України" повторює своє запрошення скористатися вільними газотранспортними потужностями на кордоні з ЄС всім компаніям, які бажають завозити газ в Україну з Європи.

Про це йдеться у повідомленні НАКу.

Крім того, як зазначається, "Нафтогаз" також готовий обговорити умови використання заброньованих ним потужностей для доставки газу з ЄС до кордону України.

"Як гарантований постачальник газу для всіх категорій споживачів ми зобов’язані в першу чергу думати про те, щоб в країну було завезено достатні обсяги газу на весь наступний період, до кінця опалювального сезону. При цьому Нафтогаз аж ніяк не мусить бути єдиним імпортером газу в Україну, це неправильно, - заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Реклама:

За його словам, "Нафтогаз" готовий максимально сприяти завезенню приватними постачальниками додаткових обсягів імпортованого газу, необхідних для забезпечення балансу газу країни до кінця наступного опалювального періоду.

З початку року 99% імпортованого газу в Україну завіз "Нафтогаз". При цьому доля "Нафтогазу" в реалізації газу промисловим споживачам, які платять повну ринкову ціну за імпортований газ, склала не більше 30%.

"Нафтогаз" вважає за доцільне, аби приватні трейдери, які продають газ промисловості за ринковою ціною, створювали відповідні запаси газу в ПСГ в літній період для покриття потреб своїх клієнтів взимку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!