Ціни на нафту пішли вгору

Вівторок, 9 червня 2015, 09:00

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку у вівторок на очікуваннях інвесторами нових заходів стимулювання економіки Китаю.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 07.37 за московським часом вартість липневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зростала на 0,25% - до 62,97 долара за барель, липневих ф'ючерсів на нафту WTI - на 0,46% - до 58,41 долара за барель.

Раніше у вівторок стало відомо, що споживчі ціни в Китаї у травні в місячному вираженні знизилися на 0,2%, як і у квітні.

Реклама:

Річна інфляція становила 1,2% проти 1,5%. Експерти, опитані агентством Рейтер, прогнозували інфляцію на нульовому рівні в місячному вираженні та 1,3% - у річному.

"Слабкі дані, як і раніше, вказують на млявий попит у реальному секторі економіки", - заявив агентству Рейтер макростратег Huachuang Securities у Пекіні Ю Юфанг.

За його словами, уряду КНР необхідно вжити заходів для стимулювання економіки країни.

У понеділок статистичне бюро Китаю повідомило, що обсяг імпорту нафти в країну у травні знизився на 17,6% в річному вираженні. Експорт знизився на 2,5% порівняно з показником 2014 року.

Як заявили аналітики Australia and New Zealand Banking Group Ltd, слабкі дані щодо імпорту пов'язані із зростанням витрат на НПЗ у травні.

"Водночас сильний рівень імпорту останніми місяцями чинив тиск на склади в портах Китаю", - цитує агентство повідомлення експертів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: