Ціни на золото знижуються за рахунок статистики США

Четвер, 4 червня 2015, 15:31

Ціни на золото знижуються за рахунок економічної статистики США і надії інвесторів на угоду Греції з кредиторами.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.182,49 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.184,75 долара при закритті торгів у середу, а ф'ючерси в США з поставкою в серпні подешевшали на 2,30 долара до 1.182,60 долара за унцію.

З початку року золото подешевшало майже на 2%, тому що інвестори очікують цього року підвищення процентних ставок ФРС, термін якого залежить, у тому числі від економічних показників США.

Реклама:

У п'ятницю буде опубліковано звіт про зайнятість у США, який, на думку опитаних Рейтер економістів, покаже, що число робочих місць в травні зросло на 225.000.

"Зниження котирувань золота значною мірою пов'язане з очікуваннями хорошого показника зайнятості, який вийде завтра. За інших рівних, в тому місяці повинно було відбутися значне зростання (кількості робочих місць). Економічна статистика зараз сильно впливає на ринок золота", - сказав аналітик Mitsubishi Джонатан Батлер.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас після переговорів з чиновниками ЄС повідомив, що його країна близька до угоди з кредиторами і в п'ятницю зробить платіж МВФ.

Попит на золоті злитки, монети та ювелірні вироби на найбільших ринках Азії залишається млявим за рахунок сезонності.

Срібло торгувалося по 16,48 долара за унцію в порівнянні з 16,52 долара до закриття торгів у середу, платина коштувала 1.105 долара проти 1.104,25 долара, і паладій - 754,5 долара проти 751,55 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: