Абромавичус: Найгірші макроекономічні показники української економіки позаду

Четвер, 4 червня 2015, 13:46

Макропоказники української економіки далі погіршуватися не будуть.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на прес-конференції в Кабінеті міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що найгірші макроекономічні показники позаду", - сказав він.

За словами міністра, стабільність економіки країни фіксується вже три місяці.

Реклама:

Якщо військова ситуація на сході країни посилюватися не буде, макропоказники не будуть погіршуватися, а в 2016 році можна очікувати зростання показників.

Абромавичус не дав прямої відповіді на питання, чи буде уряд переглядати макропоказники на 2015 рік у зв'язку з погіршенням МВФ прогнозу падіння ВВП в поточному році до 9%, інфляції - до 46%.

Нагадаємо, раніше директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що Національний банк України має намір у червні переглянути в бік погіршення свої прогнози з ВВП та інфляції на цей рік.

Як відомо, раніше Національний банк прогнозував зниження ВВП в 1 кварталі на 15%, у 2 кварталі на 10,2%, в 3 кварталі на 5,7% і зростання на 2% в 4 кварталі.

Державний бюджет на 2015 рік розрахований виходячи з оптимістичного сценарію Кабінету Міністрів розвитку ситуації, що передбачає падіння ВВП на 5,5% при інфляції 26,7%.

Нагадаємо, падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками першого кварталу 2015 року порівняно з першим кварталом минулого року становило 17,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: