ПриватБанк просить кредиторів продовжити строки погашення за єврооблігаціями

П'ятниця, 26 червня 2015, 20:31

"ПриватБанк" запропонував держателям двох випусків його єврооблігацій продовжити строк виплати за облігаціями.

Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

"Продовження строкiв погашення дозволить банку збільшити його капіталізацію, і знизити тиск на валютний ринок країни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "ПриватБанк" направив Меморандум про отримання згоди держателям єврооблігацій з погашення восени 2015 року і в 2016 році про зміну умов двох випусків єврооблігацій.

Реклама:

Зокрема, відповідно до Меморандуму пропонується продовжити строк погашення єврооблігацій на суму 200 млн доларів з погашенням восени 2015 року (емітентом яких виступив UK SPV Credit Finance PLC) до 2018 року.

Погашення єврооблігацій на суму 150 млн доларів з погашенням у 2016 році (емітент ICBC Standard Bank PLC) пропонується продовжити до 2021 року.

"В якості одного з елементів угоди "Приватбанку", відсоткова ставка за єврооблігаціями, у разі затвердження, буде підвищено за погодженням з власниками зазначених єврооблігацій", - повідомляє прес-служба.

Також власникам даних єврооблігацій, підтвердивши згоду на продовження строку погашення єврооблігацій "Приватбанку", буде виплачена комісія в розмірі 20 доларів за кожні 1000 доларів єврооблігацій, умови виплат за якими будуть змінені.

"Процедура продовження строків погашення за євробондами була ініційована ПриватБанком з урахуванням економічної ситуації в Україні, а також вимог Національного банку щодо необхідності прийняття українськими банками заходів для підвищення капіталізації банку, а також зниження тиску на валютний ринок", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!