Казахстан дозволив імпорт "молочки" восьми підприємств з України

Середа, 24 червня 2015, 12:53

Мінекономторгівлі домовилося з Казахстаном про зняття обмежень імпорту молочної продукції кількох українських виробників до Казахстану.

Про це повідомила заступник міністра економторгівлі - торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє прес-служба відомства.

"Це вагомий внесок у побудову іміджу України як міжнародного партнера, якому можна довіряти. Водночас, ми не лише впорядкували наші відносини з Казахстаном, а й надійно захистили інтереси держави на основі СОТ. Для цього ми уклали двосторонній протокол із Казахстаном, що дасть Україні право захисту своїх інтересів у разі зміни зв’язаних ставок ввізних мит іншою стороною вже після вступу до СОТ", - наголосила вона. 

Крім того, за словами Микольської, відомству вдалося узгодити зняття тимчасових обмежень на ввіз на територію Казахстану молочної та м’ясної продукції 8 українських виробників - "Молочний дім", "Лакталіс - Миколаєв", "Ічнянський молочноконсервний комбінат", "Звенигородський сироробний комбінат", "Жашковський маслозавод", "Барський птахокомбінат", "Комплекс "Агромарс".

Реклама:

Мінекономрозвитку та Держветфітослужба продовжують роботу щодо зняття тимчасових обмежень казахстанською стороною на ввіз продукції інших українських підприємств.

Зокрема, вже є домовленості про такі підприємства, як "Житомирський маслозавод", Канівську філію ТОВ "Клуб Сиру", "Літинський молочний завод", "Куп'янський молочноконсервний комбінат", "Компанію "Зевс ЛТД", "Черкаську продовольчу компанію", Техмолпро.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: