Приватизація ОПЗ розпочнеться наступного тижня - Білоус

Середа, 10 червня 2015, 15:42

Фонд держмайна України розпочне процедуру приватизації Одеського припортового заводу наступного тижня.

Про це повідомив в ході виїзного засідання спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації глава ФДМ Ігор Білоус в Одесі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Без сумніву, ОПЗ - об'єкт номер один по приватизації в Україні на сьогоднішній день. Цей процес, аукціон, комплекс, який ми почнемо вже наступного тижня, щоб ви розуміли, будемо здійснювати розміщення акцій", - заявив Білоус.

"Ми подали до відповідних міністерств (документи) для візування. На Кабміні, думаю, це буде наступного тижня, і ми повинні почати цей процес", - сказав він.

Реклама:

Як зазначив Білоус, щоб завершити процедуру приватизації ОПЗ в поточному році, її необхідно почати в найближчі 10 днів. "Наступного тижня оголосимо попередній план розміщення акцій", - додав він.

Крім того, Білоус анонсував он-лайн-проект, на якому буде представлена вся інформація, що стосується процедури приватизації, для забезпечення її максимальної прозорості.

Глава ФДМ також повідомив, що на даний момент в ОПЗ зацікавлені норвезькі, американські, арабські та вітчизняні інвестори. Вартість активів підприємства Білоус оцінив в "сотні мільйонів доларів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: