Екс-акціонери ЮКОСа вимагають з Росії 50 мільярдів доларів

П'ятниця, 22 травня 2015, 13:41

Колишні акціонери нафтової компанії ЮКОС звернулися до судів США, Франції і Великобританії за виконанням рішення Гаазького суду про стягнення з Російської Федерації 50 млрд доларів.

Про це заявив керівник компанії Group Menatep Limited Тім Осборн німецької Sueddeutsche Zeitung, пишуть "Ведомости".

Наприкінці минулого року з аналогічною вимогою GML звернувся до німецького суду, а зараз готується подати подібні позови в суди Бельгії і Нідерландів, сказав Осборн.

Позови подаються для того, щоб стягнути майно Росії на території європейських країн та США.

Реклама:

Після того, як суд країни задовольнить вимоги GML, екс-акціонерам нафтової компанії належить знайти майно Росії на території цієї країни і подати позови про його конфіскацію, говорив у жовтні Осборн німецькому виданню Der Spiegel.

За версією Der Spiegel, щодо російського майна в Німеччині, мова може йти про замовлені в Німеччині літаках для "Аерофлоту" або газових виплатах "Газпрому".

Вимоги екс-акціонерів ЮКОСа про стягнення з Росії 50 млрд доларів третейський суд в Гаазі одноголосно задовольнив у липні минулого року.

Росія не поспішає розраховуватися за боргом - в законі про федеральний бюджет за 2015 такі витрати не передбачені.

З 15 січня на основну суму почали нараховуватися відсотки - ставка визначена виходячи з прибутковості 10-річних казначейських паперів США станом на цей день (1,89% річних).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: