Міноборони заправиться у Єремеєва на 108 мільйонів

Вівторок, 17 березня 2015, 09:38

Міністерство оборони України акцептувало пропозицію ТОВ "Вог Аеро Джет" на постачання бензину на 108 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовляють 5 тисяч тонн бензину марки А-92 по 21,6 тисяч гривень за тонну.

Нещодавно Міноборони акцептувало пропозиції "Вог Аеро Джет" по ще одному тендеру на постачання бензину А-80-ДЗ на суму 386,7 млн гривень. Ціна палива, яке має бути дешевшим від А-92, становила 21,84 тисяч гривень за тонну.

Реклама:

"Вог Аеро Джет" входить у паливну групу "Континіум" народного депутата Ігоря Єремеєва. Основним власником офіційно записана голландська фірма "Вест Оіл Групп Холдинг Б.В.".

Участь у переговорах брало ще чотири компанії з дорожчими пропозиціями: ТОВ ВО "Сучасні Біотехнології", ТОВ "Укройлпродукт", ТОВ "Альянс Ойл Трейдінг", ПП "Окко-Бізнес Контракт".

Раніше Міноборони вже акцептувало пропозиції по бензину А-80-ДЗ від іншої фірми - МПП "Феон". Але договір з "Феоном" так і не був підписаний, оскільки фірму почали перевіряти правоохоронні органи.

Пропозиції "Феону" були на чверть дешевшим ніж у Єремеєва. Різницю цін Департамент держзакупівель Міноборони пояснив зміною курсу долара.

Фірму "Феон" заснував Вадим Кикоть – помічник нардепа Ярослава Москаленка, який входить у групу "Воля народу", котру очолює Єремеєв. Наразі "Феон" оформлений на директора фірми Сергія Ольховського.

З березня 2014 року "Укргазвидобування" очолює Сергій Костюк, якого пов’язують з Москаленком.

Нагадаємо, що "Феон" і фірма з групи "ВОГ" нардепа Ігоря Єремеєва мали прямі угоди з державним "Укргазвидобуванням" на отримання сировини для виробництва бензина, яку було укладено без конкурсів чи аукціонів. За три місяці після втечі Януковича держкомпанія втратила по цих угодах 60 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!