Ціни на нафту знижуються після активного зростання напередодні

Середа, 18 лютого 2015, 09:53

Ціни на нафту знижуються після зростання більш ніж на 1 відсоток у вівторок при зниженій активності на ринку, так як кілька країн Азії відзначають Новий рік за місячним календарем.

Про це пише Рейтер.

До 8.55 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,36 до 62,17 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,35 до 53,18 долара.

Різниця в цінах двох еталонів піднялася до 9 доларів за барель - максимального значення з серпня минулого року.

Реклама:

Аналітики кажуть, що зниження цін - це реакція на їх різке зростання за два останніх тижні, який багато учасників ринку визнали надмірним.

Запаси нафти в США, за оцінкою банку ANZ, піднялися до 417,9 мільйона барелів, і банк очікує "подальшого зростання запасів найближчим часом, так як зупинка деяких НПЗ стримує попит на нафту".

Також аналітики пов'язують зростання цін на європейський еталон Brent з нестабільною ситуацією на Близькому Сході, включаючи виробників нафти Ірак і Лівію.

"У результаті вибуху на великому нафтопроводі в Лівії, що пов'язує родовище Сарир зі східним портом Марса аль-Харіга, видобуток на родовищі Сарир в обсязі 185.000 барелів на добу був зупинений, таким чином видобуток в країні впав нижче 150.000 барелів на добу", - йдеться в звіті JBC Energy.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!