"Нафтогаз" назвав блефом заяви "Газпрому" щодо "Турецького потоку"

Четвер, 15 січня 2015, 16:27

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв назвав політичним блефом заяви "Газпрому" щодо "Турецького потоку".

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу" з посиланням на заяву Коболєва.

"Заяви "Газпрому" про те, що компанія готова розірвати багаторічні газові відносини з ЄС, позбавлені економічного сенсу та є політичним блефом", - заявив Коболєв.

"Примушування країн ЄС до купівлі російського газу на кордоні Туреччина-Греція замість використання існуючої інфраструктури України - це відмова від надійної системи, на користь багатомільярдних інвестицій, які зрештою ляжуть на плечі домогосподарств і бізнесу Європи, а також ризик серйозних технічних перебоїв без будь-яких переваг", - додав голова "Нафтогазу".

Реклама:

У компанії повідомили, що "Нафтогаз" дотримується брюссельських домовленостей, які спрямовані на забезпечення стабільності поставок російського газу до України та країн ЄС.

"Нафтогаз" довів, що система України є міцною і надійною, і що Україна має намір постачати газ для європейських споживачів, навіть в умовах російської агресії на території країни", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у середу, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що транзит газу до Європи, який здійснюється через Україну, буде перенаправлений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!