Гендиректор МТС-Україна не виключає підвищення тарифів на мобільний зв'язок

Вівторок, 23 грудня 2014, 16:34

Гендиректор МТС-Україна Іван Злочевський не виключає підвищення тарифів на мобільний зв'язок в 2015 році.

Про це він сказав в інтерв'ю Hubs.

"Жорстка конкуренція на ринку призвела до того, що в Україні - майже найдешевший мобільний зв'язок у світі. Нижче тарифи тільки в Зімбабве і Ботсвані. При цьому українці "вибалакують" в 2-3 рази більше хвилин", - заявив гендиректор.

"Очевидно, що якщо оператори понесуть великі витрати на мережі 3G, послуги не будуть дешевими. Але швидкого інтернету за сьогоднішніми цінами точно не буде. Треба бути реалістами. Для порівняння, середній рахунок 3G в Європі коливається між 30 і 50 євро. При цьому витрати на обладнання у нас і європейських операторів однакові", - додав він.

Реклама:

Злочевський зазначив, що висока ціна на ліцензію призведе до того, що операторам доведеться радикально міняти цінову політику.

"Не потрібно забувати, що є дуже багато абонентів, які користуються умовно "нульовими" тарифами і платять за мобільний зв'язок пару гривень на місяць. Виходить, що мобільний зв'язок для них дешевше хліба, води, дешевше разового проїзду в транспорті. І таких людей в країні, можливо, мільйони", - заявив Злочевський.

За його словами, виручка в галузі в гривні падає разом з гривнею.

"Вартість обладнання в національній валюті і витрати на техпідтримку зростають, дорожчають комунальні послуги, електрика, оренда тощо, цього року держава збільшила ліцензійний збір за радіочастоти в два рази", - сказав гендиректор МТС-Україна.

"Рано чи пізно, операторам доведеться врахувати все це в тарифах. Інакше ніде буде брати гроші для утримання інфраструктури. Тут же як з дорогами: якщо їх не підтримувати в нормальному стані, настане момент, коли по них неможливо буде їздити", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: