У Аксьонова звинуватили "Кримхліб" у фінансуванні АТО

П'ятниця, 7 листопада 2014, 09:36

Влада анексованого Криму підозрює компанію "Кримхліб в фінансуванні антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомив начальник управління з антикорупційних перевірок "Комітету з протидії корупції" Криму Дмитро Простаков, пишуть "Крим.Реалії".

Простаков представив документи, "які побічно свідчать про те, що гроші компанії виводилися в Україну".

За його словами, комітет має відомості про виведення в Україну 75 млн рублів, призначених для закупівлі борошна. Гроші були "направлені в конвертаційний центр, переведені в готівку, обміняні  на долари і виведені до Києва".

Реклама:

"Виходить, що ми з вами, з'їдаючи шматок смачного кримського хліба, фінансуємо ті дії, які Київ проводить на південному сході України", -  зауважив Простаков.

Представник управління податкової інспекції по Сімферополю Олег Петров повідомив, що відомство провело перевірку діяльності компанії.

"Виявлені численні порушення, у тому числі витрачання коштів підприємства, які не мають документального підтвердження, а також неутримання з співробітників податків на доходи фізичних осіб. За всіма фактами складено акти перевірки. Ми чекаємо суми донарахування податків", - додав Петров.

Як повідомив заступник голови "комітету" з протидії корупції Мирослав Авласевич, перевірка кримської влади на підприємстві виявила "скрутне становище" Кримхліба.

"У гнітючому становищі перебуває й обладнання, й техніка безпеки на підприємстві, керівництво не вклало жодної копійки в модернізацію. Половина працівників звільнена або очікує звільнення", - розповів він.

Як повідомлялося, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив, що розглядає можливість націоналізації компанії Кримхліб і Сімферопольського комбінату хлібопродуктів.

Нагадаємо, раніше "влада" Криму ухвалили рішення щодо примусового викупу компанії "Кримавтотранс".

Також націоналізації в Криму були піддані об'єкти та майно, що належали структурам Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: