Агрохолдинг "Мрія" переконує кредиторів залучити додаткове фінансування

Четвер, 20 листопада 2014, 14:15

Зважаючи на дефіцит обігових коштів "Мрії" для проведення весняно-польових робіт може знадобитися залучення додаткового фінансування.

Про це йдеться в пропозиції агрохолдингу, яка була озвучена кредиторам і лізинговим компаніям 19 листопада в Києві під час чергової зустріч з представниками Комітету кредиторів, повідомляє прес-служба "Мрії".  

Як зазначається в повідомленні, на даний момент одним із першочергових завдань для забезпечення подальшої операційної діяльності компанії є підготовка до проведення весняно-польових робіт.

"Зважаючи на дефіцит обігових коштів для цих цілей може бути необхідним залучення додаткового фінансування. Вирішення цього питання багато в чому залежить від позиції кредиторів і лізингових компаній", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

"В свою чергу, Група компаній "Мрія" націлена на якнайшвидше досягнення відповідних домовленостей і відновлення довіри з боку інвесторів", - зазначає прес-служба.

Також повідомляється, що сторони обговорили механізм реструктуризації заборгованості компанії та підвищення її фінансової стійкості. Учасники зустрічі підкреслили важливість збереження цілісності бізнесу компанії, як основи для подальшої плідного співпраці, наголошують речники агрохолдингу.

Крім цього, в повідомленні зазначається, що менеджмент Групи підтримав ініціативу кредиторів щодо проведення аудиту озимих посівів Групи під урожай майбутнього року. Прес-служба додає, що всім зацікавленим представникам фінансових установ - кредиторів була надана можливість ознайомитися зі станом і ходом обробки земель компанії.

Як зазначає перс-служба, у зустрічі, що відбулася 19 листопада, взяли участь представники фінансових установ: експортного кредитного агентства EKF, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ПУМБ", ПАТ "Альфа-Банк" Україна, ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit Bank), а також інтересів бондхолдерів - "Ротшильд &Cie". Крім цього були запрошені ПАТ "Креді Агріколь Банк", ПАТ "Універсал Банк", ПАТ "Дойче Банк ДБУ", АТ "УкрСиббанк" (BNP Paribas Group), ПАТ АБ "Укргазбанк", а також представники лізингових компаній ТОВ "ОТР Лізинг", ТОВ "УніКредит Лізинг", ТОВ "Райффазен Лізинг Аваль".

Як повідомлялося, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить 1,3 мільярда доларів.

У жовтні міжнародний комітет кредиторів і міноритарних акціонерів "Мрії" звернувся до української влади з проханням розслідувати діяльність компанії і дії сім'ї Гутів, яка контролює агрохолдинг.

Звернення кредиторів було адресоване президенту, прем'єру, Нацбанку, СБУ, генпрокурору i міністру внутрішніх справ.

За словами фінансового радника Комітету держателів єврооблігацій "Мрії"" Джованні Сальветті, з технічної точки зору сім'я Гутів уже не володіє компанією, нею володіють кредитори.

Водночас, як відомо, менеджмент компанії контролюється власниками агрохолдингу.

Група компаній "Мрія" є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Україні. Продукція компанії постачається у більш ніж 20 країн світу, в тому числі й найбільшим харчовим компаніям Європи. З 2008 року 20% акцій Групи компаній "Мрія" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі у формі GDR.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: