МВС порушила справу за виплату пенсій Януковичу і Азарову після втечі

Неділя, 2 листопада 2014, 10:38

Головне слідче управління МВС розпочало досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом вчинення службовими особами Пенсійного фонду України розтрати бюджетних коштів шляхом здійснення виплат пенсій екс-президенту України Віктору Януковичу і екс-прем’єр-міністру України Миколі Азарову.

Про це пише "Дзеркало тижня".

"Справу порушено за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Однак станом на 16 жовтня повідомлення про підозру у вчиненні вказаного правопорушення не було складено", - йдеться у матеріалі.

Про це стало відомо після того, як автор статті звернувся з запитом до Пенсійного фонду з проханням повідомити чи виплачується пенсія Януковичу і Азарову після їх відставки та втечі з України на початку 2014 року. І якщо виплачується, то у який спосіб.

Реклама:

"Однак Пенсійний фонд назвав цю інформацію конфіденційною і не надав даних. Разом з тим, у відповіді ПФ була інформація про порушення досудового розслідування по факту виплати пенсій вказаним особам. Дані про порушення справи згодом підтвердили в МВС", - зазначено у повідомленні.

При цьому у жодному з органів не повідомили які саме пенсії були нараховані Януковичу і Азарову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: