"Ощадбанк" починає видавати кредити на опалювальні котли

Четвер, 9 жовтня 2014, 17:33

В рамках реалізації урядової програми енергозбереження державний Ощадбанк кредитуватиме фізосіб на придбання котлів.

Про це, повідомляється в прес-релізі банку, передає Інтерфакс-Україна.

Йдеться про котли, що працюють на будь-яких видах палива і енергії, крім природного газу

згідно з повідомленням, програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту, яке може скласти до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн.

Реклама:

Кредит надається на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Обов'язковий власний внесок клієнта - 10% вартості котла. Мінімальна сума кредиту - 1 тис. грн, максимальна - 30 тис. грн.

Для відшкодування частини суми кредиту позичальникам, які купують електричні або твердопаливні котли, урядом виділено 50 млн грн бюджетних коштів.

"Реалізація цієї програми має стратегічне значення для всієї України, адже це допоможе нам уникнути газової залежності від Росії. Розроблений спільно з урядом ефективний механізм кредитування українців дозволить близько 34 тис. домогосподарств перейти на альтернативні види опалення", - цитує прес-служба голову правління Ощадбанку Андрія Пишного.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є ​​держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів Ощадбанк займає 2-е місце (115 648 000 000 грн) серед 173 банків, що діють в країні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!