Рубль знижується в очікуванні нових санкцій

Четвер, 4 вересня 2014, 11:49

Курс рубля на торгах в четвер знижується до долара і євро після різкого зростання напередодні.

Про це повідомляє "Прайм".

Як зазначається, на 11.44 мск на валютних торгах на Московській біржі долар дорожчає 10 копійок і коштує 36,95 рубля. Курс євро підвищується на 5 копійок - до 45,57 рубля.

"Відтік капіталу, пов'язаний з очікуванням введення нових санкцій проти Росії на тлі зростання геополітичної напруженості, продовжується і так просто зупинитися не може. Експортери пасивні і підтримка рубля з цього боку слабка. Долар поки може залишитися недалеко від 37 рублів", - прогнозує аналітик Nordea Bank Дмитро Савченко.

Реклама:

Напередодні рубль зріс на 60 копійок до євро і на 52 копійки до долара після того, як прес-служба президента України Петра Порошенка розповсюдила заяву про припинення вогню на південному сході.

Хвиля зміцнення рубля може виявитися короткочасною, особливо на тлі обговорення Євросоюзом нового пакета санкцій проти Росії, вважає аналітик "Уралсиб Кепітал" Ірина Лебедєва.

"До тих пір поки міжнародні ринки капіталу залишаються де-факто закритими для російських компаній, на внутрішньому ринку може зберігатися значний дефіцит іноземної валюти. Надії на підтримку з боку ЦБ найближчим часом також мало, оскільки регулятор готовий вийти на валютний ринок тільки при досягненні позначки в 44,4 рублів за кошик", - відзначає Стерина.

Євросоюз і США без особливого ентузіазму поставилися до домовленостей Путіна і Порошенка про перемир'я. Єврокомісія повідомила, що підготувала новий пакет санкцій, рішення по якому буде прийнято до кінця тижня. Президент США Барак Обама заявив, що про реальне припинення вогню на південному сході "говорити поки рано".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!