Росія не пустила партію курятини в анексований Крим

Четвер, 4 вересня 2014, 10:43

Співробітники Россільгоспнагляду не пропустили до Криму дві великі партії курятини без необхідних документів загальною вагою понад 27 тонн і дві партії живих курчат у кількості 16,5 тисяч штук.

Про це повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на прес-службу відомства.

"У пункті пропуску "Перекоп" при перевірці двох вантажівок, які перевозили з Херсона до Криму продукцію українського підприємства ТОВ "Миронівський хлібопродукт", задекларовану як м'ясо птиці, з'ясувалося, що у постачальника відсутні ветеринарні супровідні документи", - сказано в повідомленні.

Крім цього в пункті пропуску "Армянськ" були затримані дві великі партії курчат, які як стверджують в Россільгоспнагляді, не пройшли перевірку на сальмонельоз.

Реклама:

Обидві партії вантажу, задекларованого як курчата добові в кількості 10 тисяч і 6,5 тисяч штук відповідно, слідували до Криму від ТОВ "Комплекс Агромарс", розташованого в Київській області.

Відповідно до поданих документів, перша партія курчат призначалася приватній особі, яка проживає в с. Рівне, Красногвардійського району, друга - жителю Джанкойського району.

Як наголошується, при здійсненні ветеринарного контролю вантажу інспекторами було встановлено відсутність відомостей про те, що батьківське стадо курей було обстежено серологічним пуллорозним антигеном з негативним результатом.

"У перевізника були відсутні документи, які підтверджують, що підприємство-постачальник працює відповідно до чинної програми з контролю та нагляду за сальмонельозом, і має статус вільного від тіфоза і пуллороза", - повідомляє відомство.

Вся заборонена до ввезення в Крим продукція була повернута на територію материкової України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!