Пєсков: Влада РФ дасть відповідь на порушення домовленостей з ЄС і Україною

Понеділок, 29 вересня 2014, 13:24

Росія в питанні асоціації України з Євросоюзом виходить з досягнутих на тристоронніх переговорах домовленостей і готова вжити відповідних заходів у разі їх порушення.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише "Прайм".

28 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що угода про асоціацію України та ЄС в повному обсязі набуде чинності з листопада цього року.

Тим часом Москва, Київ і ЄС домовлялися відкласти повну імплементацію цього документа до січня 2016 року.

Реклама:

"Росія виходить з тих домовленостей, які були досягнуті на тристоронніх переговорах, одночасно зберігаючи свою позицію. Росія схильна до цих домовленостей, але готова вжити відповідних заходів, якщо це (повний вступ угоди в силу) відбудеться в порушення раніше досягнутих домовленостей", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, Верховна рада України і Європарламент 16 вересня ратифікували угоду про асоціацію, її застосування повинно розпочатися 1 листопада 2014.

Пізніше Росія, Україна і ЄС домовилися, що імплементація угоди в частині створення зони вільної торгівлі буде відкладена до 1 січня 2016 року. Єврокомісія визнавала необхідність враховувати інтереси Росії, яка має зону вільної торгівлі з Україною.

Влада Росії, в разі реалізації угоди, зокрема, побоюється реекспорту європейських товарів в РФ через Україну і має намір при необхідності "захистити" економіку країни, ввівши мита на товари з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!