"Енергоатом" знову скупився обладнанням на мільйони

Субота, 27 вересня 2014, 10:12

НАЕК "Енергоатом"  за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Високовольтний союз - РЗВА" на постачання обладнання на суму 38,26 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Для Запорізької АЕС замовлено релейні шафи у кількості 211 штук, доставити мають упродовж трьох місяців на склади в Енергодарі.

Рівненська компанія "Високовольтний союз - РЗВА" зареєстрована на кіпрську "Малінко лімітед", що контролюється російським виробником електрообладнання "Високовольтний союз".

Реклама:

На участь у першому тендері, на 157 шаф, тендері подавалися ще дві компанії. Харківський "Енергомашкомплект" мав по одному з лотів дешевшу пропозицію, однак був відхилений за технічну невідповідність - в техумовах обладнання було зроблено правки, непогоджені з "Енергоатомом".

Таким чином єдиним конкурентом лишилося ТОВ "Центренергомаш" Олександра Домріна з Алчевська, він же був єдиним конкурентом на другій закупівлі - ще на 54 шафи.

Обидва тендери до АМКУ оскаржувало ТОВ ЗНА "Лідер Електрик". Йшлося про нібито дискримінаційні умови в документації закупівлі, а також проте, що фірма просила перенести дату розкриття, однак її звернення замовник проігнорував. Скарги відхилили, оскільки їх було подано на початку вересня, а термін на відповідне оскарження сплив ще у серпні.

Нагадаємо, раніше "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Сєвєродонецьке науково-виробниче об‘єднання "Імпульс"" на постачання апаратури для Запорізької АЕС вартістю 144,15 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!