"Енергоатом" замовив апаратури ще на 144 мільйони

П'ятниця, 26 вересня 2014, 13:18

НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Сєвєродонецьке науково-виробниче об‘єднання "Імпульс"" на постачання апаратури для Запорізької АЕС вартістю 144,15 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, придбано програмно-технічний комплекс системи нормальної експлуатації турбінного відділення для енергоблоку №1 з постачанням у вересні цього року.

Єдиним конкурентом було ПАТ "Науково-виробниче підприємство "Радій" (Кіровоград), яке пропонувало устаткування на 2% дорожче.

Реклама:

Завод "Імпульс" знаходиться у Сєвєродонецьку Луганської області. Навесні його захопили терористи ЛНР, а наприкінці липня у місто ввійшли українські війська.

Коли Сєвєродонецьк був під владою терористів, "Імпульс" у травні зміг виграти тендер "Енергоатому" вартістю 31,93 млн грн. Після звільнення міста підприємство отримало підряди ще на 336,38 млн грн.

Власником фірми "Імпульс" є кіпрська фірма "ІД&С (Індастріал Дівайсіз & Сістемз) Лімітед". Вона створена у вересні 2012 р. й записана на віргінський оффшор "Insat Corporation". Раніше акціонером "Імпульсу" через фірму "Імпульс-інвест" був директор заводу Володимир Єлісєєв.

З моменту заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році було опубліковано дані про державні підряди "Імпульсу" на 2,47 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!