Китай відмовив США у введенні санкцій проти Росії

Вівторок, 23 вересня 2014, 11:50

МЗС Китаю відмовився прийняти пропозицію США приєднатися до санкцій проти Росії через ситуацію в Україні.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС".

"Криза в Україні вимагає політичного рішення. Якщо виходити з реальної ситуації, то санкціями зазвичай не можна вирішити проблему", - процитував агентству представник МЗС КНР.

"Китай закликає всі сторони зберігати холоднокровність і стриманість, сприяти просуванню мирних переговорів, шукати політичне рішення відповідних проблем, уникати дій, які можуть загострити суперечності і привести до ескалації напруженості ситуації, щоб забезпечити мир і стабільність в регіоні", - вважають в МЗС КНР.

Реклама:

Американський уряд продовжує контактувати з Пекіном на цю тему, заявив в інтерв'ю литовському виданню Alfa.lt координатор держдепартаменту США посол Деніел Фрід, пишуть "Ведомости".

Крім того, за його словами, Вашингтон переконує приєднатися до списку санкцій проти Росії Норвегію, Швейцарію та ряд інших країн.

"Ми також говорили з Південною Кореєю та Сінгапуром, у нас були консультації з Китаєм, і ми будемо їх продовжувати", - додав Фрід.

Раніше представники китайського керівництва не раз говорили, що не вірять в ефективність санкцій.

"Ми не бачимо жодного сенсу у санкціях, вони можуть привести до дій у відповідь, а це викличе спіраль з непередбачуваними наслідками. Ми цього не хочемо", - заявляв, наприклад, посол Китаю в Німеччині Ши Мінде.

Китай не відмовиться від російської сировини та інвестиційних проектів, вважає доцент Вищої школи економіки Михайло Карпов.

Однак, на його думку, цілком можливе обмеження поставок китайського обладнання в Росію і підвищення процентних ставок по кредитах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!