"МТС-Україна" у Сімферополі поступилася місцем "К-телекому"

Середа, 6 серпня 2014, 10:07

Мережа "МТС-Україна" в Сімферополі вчора припинила роботу.

Про це пишуть "Ведомости".

За словами представника МТС Дмитра Солодовникова, у оператора з незалежних від нього причин зараз немає технічної можливості відновити роботу одного з ключових об'єктів зв'язку, який знаходиться на території Криму.

"МТС-Україна" в якості тимчасового рішення до відновлення зв'язку звернулася до інших операторів, що працюють в Криму, з проханням відкрити абонентам "МТС-Україна" у Сімферополі технічний роумінг, говорить Солодовников.

Реклама:

На решті території півострова, в тому числі в Севастополі, мережа "МТС-Україна" станом на вчорашній вечір працювала.

Про те, що з 5 серпня "МТС-Україна" припиняє роботу в Криму і повністю зупинить обслуговування "абонентів регіону" в неділю, 3 серпня, заявив віце-прем'єр Криму Дмитро Полонський, говорилося в повідомленні ІТАР-ТАСС.  

Чиновник також не виключив, що слідом за "МТС-Україна" свої мережі в Криму найближчим часом можуть відключити й інші українські оператори.

За даними аналітичної компанії iKS-Consulting, на кінець 2013 р. в Криму і Севастополі налічувалося 2970000 абонентів мобільного зв'язку.

Більшу частину з них обслуговувала "МТС-Україна" (57%), 21% було у "Київстару" (українська "дочка" Vimpelcom Ltd.) І 16% - у "Астеліту" (контролюється турецькою Turkcell).

Тим часом у понеділок на частотах "МТС-Україна" в Криму почав роботу російський стільниковий оператор "К-телеком" (бренд Vin Mobile) - його комутатор був запущений під час наради з питань розвитку зв'язку в Криму під керівництвом прем'єра Дмитра Медведєва.

Процес запуску буде відбуватися поетапно, розповідав російський міністр зв'язку Микола Нікіфоров.

Він обіцяв, що до вчорашнього ранку буде запущена зв'язок на території Сімферополя (саме тоді вона вимкнулася у "МТС-Україна"), а протягом 48 годин мережею "К-телекому" з 1500 базових станцій буде покритий весь півострів.

"К-телеком", зареєстрований наприкінці травня в Краснодарі, через тиждень отримав від Держкомісії з радіочастот (ГКРЧ) GSM-частоти МТС в Криму - про це "Відомостям" розповідали співрозмовники, близькі до ГКРЧ.

Компанію зареєструвала приватний туристичний консультант Анна Березкіна, після чого "К-телеком" двічі змінив власника - спочатку ним став Микола Балашов, а в кінці червня - вірменське ЗАТ "Селлі груп уорлдвайд холдинг" (за даними реєстру юросіб Вірменії, воно належить компанії Cell Group Worldwide ltd з невідомою юрисдикцією).

У Вірменії працює також компанія ЗАТ "К-телеком" - це місцева "дочка" МТС. Є у МТС і російська "дочка" з такою назвою.

Представники МТС кажуть, що оператор не має ніякого відношення до працюючого в Криму "К-телекому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!