Кабмін хоче, щоб небанківські фінустанови розкривали інформацію про себе

Понеділок, 11 серпня 2014, 10:15

Кабмін пропонує Верховній раді зобов'язати небанківські фінансові установи розкривати інформацію про себе в базі Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг та на їх власних сайтах.

Про це йдеться в законопроекті №4437а, зареєстрованому в парламенті 8 серпня.

Зокрема норма щодо інформації, яку фінустанови повинні розкривати, доповнена нормою про те, що вони зобов'язані розкривати в базі даних Нацфінпослуг і на своїх сайтах інформацію, яка встановлюється законом "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Перелік інформації містить: повна назва, місцезнаходження, перелік надаваних фінансових послуг, відомості про акціонерів, про склад наглядової ради і виконавчого органу, про відокремлені підрозділи та відомості про ліцензії та дозволах, річну фінансову та консолідовану фінансову звітність.

Реклама:

Для забезпечення цього планується створити портал загальнодоступної інформаційної бази даних Нацфінпослуг (орієнтовна вартість робіт - 400 тис. гривень), розробити необхідні форми для подання фінустановами необхідної інформації в електронній формі через веб-інтерфейс на сайті комісії (орієнтовна вартість розробки - 600 тис. гривень) , встановити сервер для підтримки (орієнтовна вартість - 100 тис. гривень).

Таким чином, витрати, необхідні для реалізації законодавчих вимог, становлять 1,1 млн гривень.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!