ЄС має намір виділити Україні 6,2 мільйона на харчову безпеку

П'ятниця, 4 липня 2014, 15:58

ЄС має намір виділити Україні 6,2 мільйона євро в рамках фінансування "Програми всеосяжного інституційного становлення у сфері безпеки харчових продуктів".

Про це сказав керівник проекту ЄС "Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні" Тоні Віл, пишуть "Українські новини".

За його словами, дані кошти будуть спрямовані на закупівлю нового обладнання для лабораторій, модернізацію двох прикордонних інспекційних постів, оновлення складових технічної програмної та мережної інфраструктури.

Крім того, передбачено навчання відповідного персоналу.

Реклама:

"Це 500 інспекторів в Україні, які будуть мати сертифікати зовнішніх аудиторів, які ми звикли називати НАССР. Величезний шматок роботи - створення ІТ-програм, так званої системи національного контролю", - додав національний координатор проекту, заступник голови Державної ветеринарної фітосанітарної служби Віталій Башинський.

За його словами, дана система включає в себе такі напрямки, як дистанційне навчання інспекторів, автоматичне визначення ступеня ризику підприємства за результатами попередніх інспектувань, щотижневий збір інформації, що дозволить зменшити кількість заходів з державного нагляду в два - три рази.

Весь бюджет програми ЄС щодо підвищення безпеки харчових продуктів в Україні становить 10 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!