Існує висока ймовірність секвестру бюджету - МЦПД

Четвер, 10 липня 2014, 16:26

Зростання ціни на комунальні послуги негативно відобразиться на обсягах внутрішнього споживання, падіння якого буде одним з основних чинників падіння ВВП по результатам цього року.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень "Inside Ukraine".

"Очікується, що у 2014 році вперше з кризового 2009 року скорочення приватного споживання становитиме 10% через скорочення реальних доходів населення", - йдеться у повідомленні МЦПД.

Нагадаємо, що за прогнозом МЦПД річний темп споживчої інфляції в Україні становитиме 15,4%, а темп падіння ВВП - 6,5%.

Реклама:

Як зазначається, ці цифри можуть бути переглянуті в бік погіршення, у зв’язку з військовим протистоянням на Сході, що є основним дестабілізуючим фактором для української економіки, а також у зв’язку з відсутністю реальних системних реформ.

По Донецькій та Луганській областях суттєво впали надходження до державного бюджету, а низка підприємств були змушені припинити господарську діяльність на час проведення АТО.

"У той же час навантаження на видаткову частину бюджету не тільки не зменшується, а й зростає - держава продовжує здійснювати соціальні видатки, а також з’явилася нова стаття витрат - фінансування військової операції", - повідомляє у віснику.

Втім, в інших регіонах ситуація також не є оптимістичною - загальні умови для ведення бізнесу продовжують залишатись несприятливими, що відбивається також на наповненні бюджету.

"Відтак існує висока ймовірність перегляду бюджету з його подальшим секвестром у другому півріччі 2014 року", - вважають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!