У Росії хочуть обмежити роботу PayPal і Webmoney - ЗМІ

Четвер, 26 червня 2014, 09:40

Парламентарії готують проект документа, згідно з яким має стати обов'язковим введення забезпечувальних застав для платіжних інтернет-систем.

Про це пишуть "РИА Новости" з посиланням на газету "Известия".

Так, одним з основних нововведень має стати запровадження забезпечувальних застав для інтернет-систем, які раніше законодавці ввели для іноземних систем платіжних карт Visa і MasterCard.

Крім цього, за словами депутата, нововведення стосуватимуться і більшої відкритості іноземних платіжних систем перед російським законом.

Реклама:

"Це буде цілий пакет законопроектів, які дадуть ЦБ повноцінний статус контролера в російській банківській системі. Серед іншого готуються поправки з регулювання іноземних онлайн-платіжних систем, що діють в нашій країні, з метою підвищення їх надійності", - цитує газета слова Федорова.

За його словами, опрацьовується питання про створення більшого доступу російських контролюючих органів до даних систем для більш ефективної боротьби з "сумнівним рухом грошей".

"Розмір забезпечувального застави для інтернет-платіжних систем буде дорівнювати такого ж показника для систем платіжних карт. На сьогодні Visa і MasterCard зобов'язані за законом щокварталу мають акумулювати на спеціальних рахунках ЦБ по 25% від середнього обороту на день. При цьому після деяких суперечок російська влада обіцяла іноземним компаніям дещо зменшити розмір застави", - зазначає видання.

Як пишуть "Известия", крім американської PayPal, яка тільки 13 травня минулого року отримала ліцензію ЦБ, та зареєстрованої в Лондоні системи Webmoney на ринку інтернет-платіжних послуг РФ можна знайти й інші іноземні компанії, такі як голландський оператор інтернет-платежів Chronopay, процесінгова компанія Payu або американська компанія Paycash, що брала участь у створенні "Яндекс.Гроші".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!