Інфляція в Німеччині знизилася до рекорду за 4 роки

Субота, 14 червня 2014, 14:15

Інфляція в Німеччині, розрахована за стандартами ЄС, зросла минулого місяця на 0,6% в перерахунку на річні темпи.

Це мінімальне зростання споживчих цін за 4 роки, підтверджують дані Федерального статистичного управління країни, пишуть "Вести.ru".

У місячному вираженні ціни знизилися на 0,3%. Динаміка обох показників виправдала очікування економістів, опитаних агентством Bloomberg.

Інфляція, гармонізована з німецькими стандартами, підвищилася в травні поточного року на 0,9% в порівнянні з тим же місяцем 2013 року і опустилася на 0,1% в місячному вираженні, що співпало з прогнозами аналітиків.

Реклама:

У Німеччині ціни на продукти харчування знизилися на 0,4% порівняно з травнем, вартість алкоголю та тютюнових виробів підвищилася на 0,1%, одяг і взуття подешевшали на 1,3%.

Електрика подорожчала в травні на 0,1%, вартість газу не змінилася. Єврокомісія прогнозує, що зростання споживчих цін у ФРН в поточному році становитиме 1,1% і прискориться до 1,4% наступного року.

Бундесбанк знизив прогноз по інфляції в Німеччині цього року на тлі боротьби європейських регуляторів з ризиком дефляції в регіоні.

Центробанк Німеччини знизив свій прогноз на 2014 рік за рівнем зростання споживчих цін до 1,1% проти очікуваних в грудні 1,3%. При цьому німецький ЦБ підвищив прогноз зростання ВВП країни до 1,9% з 1,7%.

Нагадаємо, за підсумками засідання Європейський центральний банк знизив базову процентну ставку за кредитами на 10 б. п. до 0,15%, встановивши новий рекорд, повідомляється в прес-релізі регулятора

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!