"Газпром" випав з трійки найприбутковіших компаній світу

Четвер, 8 травня 2014, 18:03

Російський концерн "Газпром" втратив позиції в світовому рейтингу компаній.

Про це свідчить оновлений список Global 2000, який опублікував журнал Forbes.

У загальному рейтингу двох тисяч найбільших корпорацій світу "Газпром" посів 21 сходинку, тоді як роком раніше він перебував на 17 місці.

Крім того, як звернув увагу Slon.ru, "Газпром" опустився з 3 на 4 місце серед найприбутковіших світових компаній. За цим показником його випередили американські іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac, а також китайський банк ICBC.

Реклама:

Рейтинг Forbes Global 2000 складається на основі чотирьох основних фінансових показників компаній. Крім прибутку, в ньому враховується ринкова капіталізація, обсяг активів і виручка.

Як уточнює журнал, лідером по виручці є американський рітейлер Wal-Mart Stores - 476,5 млрд доларів, по прибутку - іпотечний гігант Fannie Mae - 84 млрд доларів, далі йдуть Freddie Mac з 48,7 млрд доларів, ICBC з 42,7 млрд доларів і "Газпром" з 39 млрд доларів, за активами - також Fannie Mae - 3,270 трлн доларів, за капіталізацією - Apple - 483,1 млрд доларів.

"Газпром" по виручці опинився на 15 місці, за активами - на 75, а за ринковою капіталізацією - на 88.

Перші три місця у глобальному списку зайняли китайські банки: ICBC виявився лідером, на 2 місці - China Construction Bank, а на 3 - Agricultural Bank of China.

Ринкова капіталізація всіх компаній, що потрапили в список Forbes 2014 року, зросла на 13% порівняно з попереднім періодом і досягла 44 трлн доларів.

Сукупний обсяг активів двох тисяч світових корпорацій становив 161 трлн доларів, продажу - 38 трлн доларів, а прибуток - 3 трлн доларів.

Дзеркало тижня

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!